Pacienții internați la spitalul din Bistrița sunt puși să semneze că nu dau mită3Foto© observator.tv

Pacienții internați la spitalul din Bistrița sunt puși să semneze că nu dau mită

, 9 știri, 7 vizualizări

„Schimbarea începe prin noi! Prin fiecare dintre noi! Ieri, Comitetul Director și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița au aprobat formularul de informare/conștientizare a pacienților care urmează a fi primit și completat la internare.

Formularul are ca scop informarea/conștientizarea pacienților de plățile legale pe care au obligația de a le achita pe perioada internării și declararea de către aceștia că nu vor oferi plăți suplimentare personalului medical sau altor categorii de angajați din spital și urmează a fi implementat în cursul lunii octombrie”, anunță managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Potrivit declarației postate de acesta pe Facebook, pacienții Spitalului Județean de Urgență Bistrița sunt informați că pe perioada internării trebuie să plătească 10 lei drept coplată la externare și 20 de lei / zi spitalizare pentru persoanele care se internează la cerere ca și aparținători ai pacienților cu vârstă mai mare de trei ani, „deoarece aceste sume sunt singurele obligații legale de plată pe perioada internării”.