Parcul Unirii ar putea deveni Parcul Teoctist Patriarhul5Foto© romaniatv.net

Parcul Unirii ar putea deveni Parcul Teoctist Patriarhul

, 7 știri, 10 vizualizări

„De mâine Parcul Unirii se va numi Parcul Teoctist Patriarhul, că așea vreau eu, dictează nașa București-ului! Nașă Primar, dacă botezul locurilor din București vă este la degetul mic precum acordarea contractelor și cheltuirea banului public, nu vreți să vă ridicăm o statuie în care să-l tineți în brațe pe micul ciobănel Bucur, intitulată ”Nașterea numitului Bucur”? se arată în postarea de pe Facebook a lui Octavian Berceanu, consilier local din partea USR.

Potrivit consilierului USR, proiectul ar urma să fie dezbătut în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Berceanu a postat pe Facebook documentația proiectului, însă aceasta nu se află pe ordinea de zi de pe site-ul Primăriei Capitalei.

”Un alt motiv care ne determină să propunem schimbarea denumiriii din ”Parcul Unirii” în Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului ”Unirii” atat parcului situat în piața cu același nume, fântânii cântătoare devenită obiectiv turistic, apoi magazinului care domină perspectiva spre Est, cât și celor două stații de metrou, precum și a bulevardului limitrof, fapt de natură să inducă o oarecare confuzie la nivelul turiștilor și al celor aflați în căutarea unei adrese în acest vast perimetru”, se arată în proiectul postat de Octavian Berceanu.