Patriarhul Daniel a cerut creșterea salariilor pentru personalul neclerical la minimum pe economie7Foto© romanialibera.ro

Patriarhul Daniel a cerut creșterea salariilor pentru personalul neclerical la minimum pe economie

, 11 știri, 3 vizualizări

În cadrul unei întâlniri a reprezentanților cultelor cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Teodora Preoteasa, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creșterea salariului personalului neclerical la nivelul salariului minim pe economie, potrivit Agerpres.

„Așteptăm cu speranță concretizarea creșterii sprijinului salarial pentru personalul neclerical al cultelor recunoscute la nivelul salariului minim pe economie, prin aplicarea urgentă a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 16/2024 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr.

153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, întrucât unitățile de cult cu venituri reduse întâmpină dificultăți crescute în asigurarea fondurilor proprii necesare funcționării”, a transmis PF Daniel, în cuvântul rostit la întâlnirea care a avut loc la Muzeul Național de Artă al României.