Poveștile ostaticilor israelieni eliberați3Foto© stirileprotv.ro

Poveștile ostaticilor israelieni eliberați

, 5 știri, 38 vizualizări

A sunat telefonul și a venit vestea: Margalit Moses se afla pe lista primilor ostatici care vor fi eliberați din Fâșia Gaza pe 24 noiembrie, la doar câteva ore după intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului. Organizația islamistă teroristă Hamas a răpit-o pe femeia în vârstă de 78 de ani din reședința acesteia, aflată în kibbutzul Nir Oz, în timpul masacrului din 7 octombrie.

„Desigur, am fost foarte bucuroși, dar și foarte îngrijorați”, își amintește fiul ei Yair Moses de amestecul de emoții pe care le-a trăit din acel moment. Înainte ca prima eliberare de ostatici să aibă loc, nimeni nu știa dacă aceasta „se va întâmpla cu adevărat, dacă toți cei de pe listă vor fi puși în libertate, cum va funcționa predarea către Crucea Roșie, cum vor ajunge oamenii în Egipt și de acolo înapoi în Israel, cât timp va dura întreaga procedură”, povestește bărbatul, într-o discuție cu DW.

Abia când și-a văzut mama în primele filmări pe care Hamas le-a difuzat după predarea ostaticilor către reprezentanții Crucii Roșii Internaționale, a înțeles că întoarcerea acasă promisă chiar devine realitate. „În momentul în care am văzut-o făcând cu mâna din mașină și apoi alergând spre autobuz, ne-am dat seama că părea în regulă, cel puțin fizic. Și am fost extrem de fericiți", spune Moses.