Pregătiți-vă pentru vremuri tulburi: UBS, una dintre cele mai puternice bănci europene, spune că a venit momentul să cumpărați aur3Foto© cotidianul.ro

Pregătiți-vă pentru vremuri tulburi: UBS, una dintre cele mai puternice bănci europene, spune că a venit momentul să cumpărați aur

, 5 știri, 96 vizualizări

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 au adus câteva surprize asupra cărora merită reflectat. Desigur că participarea la vot modestă, pasivitatea tinerilor sau comparativ redusa participare urbană fac să avem de fapt un test insuficient. În definitiv, nu se fac alegeri în condițiile unei infectări în creștere și sub “stare de alertă” – într-o țară fără siguranța sanitară din alte țări – decât dacă vrei să-ți bați joc de cetățeni și de democrație.

Dar o seamă de fapte sunt semnificative. Am în vedere, bunăoară, înlocuirea primarului general de București și a unor primari de sectoare, care, fiecare, a fost, trebuie spus, peste nivelul predecesorilor. Apoi, înlocuirea butaforicului primar de Timișoara cu cineva care nici nu este măcar din partea locului.

Nu mai insist pe înfrângerea unui autodescris profesor dintr-o politehnică prestigioasă de o persoană riguroasă, cu opinii exigente, firește, dar lipsită de orgolii goale! Mai departe, am în vedere deznodământul de la Mureș și Satu Mare, unde pare că s-a trecut frontiera votului etnic.