Premieră: Piațeta Regina Maria, în capitala Tunisiei3Foto© hotnews.ro

Premieră: Piațeta Regina Maria, în capitala Tunisiei

, 5 știri, 14 vizualizări

Piațeta Regina Maria a RomânieiRomânieiRomâniei a fost inaugurată marți, în Tunis, capitala Tunisiei. Casa Regală a României anunță pe pagina sa de Facebook că inaugurarea reprezintă o premieră pentru întregul continent african. Inițiativa a aparținut Ambasadei României în Tunisia.

Inaugurarea oficială a „Piațetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins din Tunis, a avut loc marți. La ceremonie au luat parte Souad Abderrahim, primarul capitalei Tunisiei, și Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană. De asemenea, au participat reprezentanți ai Corpului Diplomatic, membri ai comunității românești din Tunisia, studenți ai Lectoratului român din Tunis și foști studenți tunisieni care au studiat în România.

Evenimentul reprezintă o premieră, iar inițiativa a aparținut Ambasadei române.

„Decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României datează din decembrie 2019. Inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci și pe întregul continent Africa. Inițiativa de a avea la Tunis un spațiu cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Tunisia și a fost călduros susținută de autoritățile locale”, au anunțat reprezentanții Casei Regale a României.