Premierul Ciucă anunță că planșeul de la Piața Unirii va fi reparat cu bani din programul Anghel Saligny3Foto© adevarul.ro

Premierul Ciucă anunță că planșeul de la Piața Unirii va fi reparat cu bani din programul Anghel Saligny

, 7 știri, 21 vizualizări

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că, în funcție de derularea procedurii de achiziție, execuția lucrării va putea să înceapă anul acesta sau anul viitor.

„În agenda de astăzi o să avem un punct foarte important, și anume aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care finanțăm regenerarea spațiilor publice din zona Unirii, aici, în București. Este vorba de lucrările de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii. Cu mai mult timp în urmă, am avut o discuție cu domnul ministru Cseke, în care am analizat datele tehnice ale infrastructurii planșeului din Piața Unirii și am considerat că este nevoie să existe o asumare guvernamentală.

Nu ne putem permite să tergiversăm o decizie și la un moment dat să regretăm că nu am făcut ceea ce trebuie. Ca atare, prin Programul Național ‘Anghel Saligny’, pe care îl vom suplimenta cu suma de 750 de milioane de lei, trecem la asigurarea implementării acestui proiect”, a anunțat Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.