Premierul Orban semnează contractele pentru centura mare și pentru platforma multimodală din portul gălățean© mediafax.ro

Premierul Orban semnează contractele pentru centura mare și pentru platforma multimodală din portul gălățean

, 6 știri, 21 vizualizări

Contractele au fost semnate în comuna gălățeană Braniștea, unde este punctul în care se va termina viitoarea centură ocolitoare a orașului Galați. Șoseaua va conecta punctul de trecere a frontierei de la Giurgiulești-Republica Moldova de viitorul drum expres Galați-Brăila. De asemenea, șoselele vor conecta zona Galați-Brăila de două coridoare de transport din Uniunea Europeană.

„Gândirea noastră este de a interconecta zona Galați-Brăila cu rețele de transport. Investițiile din următorii cinci, șase ani vor asigura conectarea Galațiului și a Brăilei la coridorul 4 Pan-European și la coridorul 9 Pan-European. Avem un amplu plan de investiții, pilonul este podul de la Brăila.

Prin intermediul podului se va realiza conectarea cu Constanța, prin drumurile expres Brăila-Tulcea și Tulcea Constanța. Va asigura legătura cu portul Constanța, o poartă importantă de ieșire și intrare în Europa. Programul mai cuprinde încă două drumuri expres Brăila-Focșani și Brăila Buzău.