Prima reacție a prințului Harry, după criza din Familia Regală: Decizia retragerii a fost luată cu o „mare tristețe”4Foto© stirileprotv.ro

Prima reacție a prințului Harry, după criza din Familia Regală: Decizia retragerii a fost luată cu o „mare tristețe”

, 7 știri, 16 vizualizări

"Decizia pe care am luat-o pentru mine și soția mea nu a fost luată ușor, ci după luni de discuții, care au urmat unor ani de provocări. Speranța noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul și asociațiile mele militare fără finanțare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil.

Am acceptat acest lucru știind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înțelegeți la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viață mai liniștită", explică ducele de Sussex într-un discurs susținut în fața invitaților la un dineu caritabil de la Londra scuzându-se că nu a procedat întotdeauna bine, relatează AFP, dpa și Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit acordului, Harry va rămâne prinț și el și soția sa își vor păstra titlurile de duce și ducesă de Sussex, într-un moment în care încep o nouă viață împărțită între America de Nord și Marea Britanie, dar nu vor participa la evenimente ceremoniale sau vizite regale.