Primăria Municipiului București, dată în judecată pentru retrocedarea abuzivă a 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR4Foto© realitatea.net

Primăria Municipiului București, dată în judecată pentru retrocedarea abuzivă a 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR

, 5 știri, 27 vizualizări

„În documentația depusă la Tribunalul Municipiului București, Asociația GIC IOR-Titan solicită instanței să constate nulitatea absolută a dispozițiilor emise de Primăria Municipiului București prin care terenul a fost retrocedat Mariei Cocoru, deoarece terenul se afla în proprietate publică și nu în proprietatea privată a Primăriei. Maria Cocoru a fost acționată la rândul ei în judecată prin același demers“, scrie în comunicatul citat de Agerpres.

Acțiunea juridică, susțin inițiatorii demersului, este o nouă etapă a „luptei” duse de locuitorii Cartierului Titan și din împrejurimi pentru recuperarea celor 12 hectare din Parcul IOR, care în ultimii doi ani a fost „afectat grav prin tăieri ilegale de arbori și numeroase” incendii de vegetație.

Mii de locuitori ai zonei au protestat în repetate rânduri și sub diverse forme împotriva distrugerilor, cerând anularea deciziei de retrocedare.