Primul avion a aterizat pe noul aeroport Brașov!11Foto1Video© cotidianul.ro

Primul avion a aterizat pe noul aeroport Brașov!

, 18 știri, 35 vizualizări

Primul avion cu pasageri a aterizat joi dimineață pe Aeroportul Brașov Ghimbav. Pasagerii au fost întâmpinați cu covor roșu. Aeronava a fost pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu. A avut la bord 100 de persoane, presă, oficialități și politicieni.  La Ghimbav au venit, printre alții, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și președintele Senatului, Nicolae Ciucă

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, AdrianVeștea,  investiția în aeroportul  de la Ghimbav se ridică la  la 140 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat, acum câteva zile  că a semnat Ordinul de ministru prin care Aeroportul Brașov-Ghimbav ca putea opera curse internaționale, de la mijlocul lunii iunie. „Aeroportul Brașov va putea opera curse internaționale! Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Brașov-Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Județean Brașov, a fost certificat ca aeroport internațional și va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, a scris Sorin Grindeanu, marți pe Facebook.