​Protecția Consumatorului avertizează că falși comisari desfășoară activități de control și solicită plata unor amenzi5Foto© romaniatv.net

​Protecția Consumatorului avertizează că falși comisari desfășoară activități de control și solicită plata unor amenzi

, 11 știri, 17 vizualizări

”Au apărut informații că falșii comisari ANPC au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale. ANPC va reamintește faptul că niciodată comisarii Autorității nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achita la Trezorerie și nu comisarilor aflați în control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ”, a transmis, vineri, ANPC.

Sursa citată a precizat că membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control.

”Pentru a preveni viitoare încălcări ale legii, atragem atenția operatorilor economici să solicite ordinul de serviciu în baza căruia se face controlul, să verifice legitimațiile comisarilor care vin în control și să anunțe imediat poliția în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate”, a mai transmis ANPC.