Punct de vedere al Muzeului Național de Artă al României6Foto© hotnews.ro

Punct de vedere al Muzeului Național de Artă al României

, 6 știri, 11 vizualizări

„Trei expoziții de neratat la MNAR, Romul Ladea, Zoe Vida Porumb și Victor Brauner. Din păcate, iar aici nici nu știu dacă este vorba doar despre o incompetență impardonabilă sau, la fel de grav, despre o manevră conștientă de spălare a unor lucrări și de manipulare, prin ricoșeu, a pieței de artă, adică pur și simplu de complicitate, un număr semnificativ de lucrări, peste numărul degetelor de la o mână, sunt falsuri la limita ridicolului.”, a scris criticul pe Facebook.

„O asemenea alterare a unui act cultural major, comisă de o instituție publica de vârf, așa cum este MNAR-ul, nu poate fi trecută cu vederea nici de Ministerul Culturii, dar nici de instituțiile care trebuie să investigheze asemenea tipuri de infracțiuni”, a mai scris Pavel Șușara.

Managerul MNAR, Călin Stegerean, precizează, la solicitarea News.ro, că lucrările din cele trei expoziții în cauză, „Romulus Ladea – Sculptură”, „Victor Brauner. Între oniric și ocult” și „De-a fir a păr” de Zoe Vida Porumb, provin din colecții ale muzeelor dar și particulare din România și Franța.