Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane5Foto© hotnews.ro

Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane

, 7 știri, 30 vizualizări

Agențiile de informații americane au stabilit că, probabil, președintele rus Vladimir Putin nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Arctic în februarie, a relatat Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Wall Street Journal a citat persoane anonime familiare cu această chestiune. Totuși, Washingtonul nu l-a absolvit pe liderul rus de responsabilitate pentru moartea lui Navalnîi, având în vedere că politicianul de opoziție a fost ținta autorităților ruse timp de ani de zile, a fost încarcerat pentru acuzații despre care Occidentul a spus că au fost motivate politic și a fost otrăvit în 2020 cu un agent neurotoxic.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile conținute în articolul Wall Street Journal. Ziarul a citat surse care au declarat că această constatare a fost „acceptată pe scară largă în cadrul comunității de informații și împărtășită de mai multe agenții, inclusiv Agenția Centrală de Informații (CIA), Biroul Directorului de Informații Naționale și unitatea de informații a Departamentului de Stat".