Raluca Turcan solicită demisia ministrului Teodorovici2Foto© wwwb.agerpres.ro

Raluca Turcan solicită demisia ministrului Teodorovici

, 4 știri, 8 vizualizări

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, solicită demisia lui Eugen Teodorovici din funcția de ministru al Finanțelor, arătând că, "în loc să fie demis pentru incompetență, acesta a fost promovat președinte executiv al PSD".

"Orlando Teodorovici este artizanul a două manipulări grosolane și periculoase pentru economia țării: a falsificat prognozele economice și a construit un buget mincinos, care a crăpat înainte de jumătatea anului; a păcălit populația că prin renunțarea la ROBOR, ratele bancare vor scădea. În realitate, bugetul rușinii naționale a devenit factor de risc pentru România", afirmă Raluca Turcan, marți, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit parlamentarului liberal, în numai cinci luni ale acestui an, banii lipsă de la buget au ajuns la 14,7 miliarde lei, "cheltuielile pentru împrumuturile făcute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, până la 6,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă că anul acesta vom plăti peste 15 miliarde lei numai pe dobânzi, iar veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB". Totodată, spune Raluca Turcan, absorbția fondurilor europene nerambursabile este la fel de slabă ca în anii trecuți, iar investițiile publice din bugetul național sunt la fel de slabe ca anul trecut.