Reguli noi pentru înscrierea copiilor în clasa zero în Capitală7Foto1Video© stirileprotv.ro

Reguli noi pentru înscrierea copiilor în clasa zero în Capitală

, 15 știri, 11 vizualizări

Noua procedură „va stopa suprapopularea la anumite clase, riscurile de segregare și discriminare a elevilor, dar și a cadrelor didactice”, a declarat, pentru Edupedu.ro, inspectoarea școlară generală adjunctă a Inspectoratului Școlar București Liliana Toderiuc-Fedorca.

ISMB vrea să impună o soluție bazată pe algoritm, de tipul aleatoriu/ alfabetic (ordonarea alfabetică pe școală și distribuirea pe clase, în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă: elevul 1 – repartizat la clasa pregătitoare A, elevul 2 la clasa pregătitoare B, ș.a.m.d) tragere la sorți în ședință publică organizată de școală. De asemenea, propunem ca repartizarea la clasă a profesorilor pentru învățământ primar să fie realizată tot prin tragere la sorți, a explicat Toderiuc-Fedorca, pentru Edupedu.ro.

Către unitățile de învățământ a fost trimisă o adresă scrisă prin care este recomandată punerea în aplicare a unei metode de repartizare a elevilor la clasă, după înscrierea acestora la clasa pregătitoare, care să respecte criteriul transparenței.