Roger Federer, victorie zdrobitoare în primul tur de la Basel. Elvețianul l-a învins pe Peter Gojowczyk 6-2, 6-1, în doar 54 de minute© romanialibera.ro

Roger Federer, victorie zdrobitoare în primul tur de la Basel. Elvețianul l-a învins pe Peter Gojowczyk 6-2, 6-1, în doar 54 de minute

, 5 știri, 20 vizualizări

Federer (38 ani) este principalul favorit al competiției din orașul său natal, pe care a câștigat-o de nouă ori până acum. El a obținut luni a 1.232-a victorie din cariera sa, pe parcursul căreia a înregistrat 268 de înfrângeri. Campionul din Țara Cantoanelor se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu câștigătorul meciului dintre moldoveanul Radu Albot și sârbul Dusan Lajovic.

Într-un alt meci din primul tur al turneului de la Basel, germanul Jan-Lennart Struff a dispus cu 6-4, 6-2 de sârbul Miromir Kecmanovic, iar în optimi îl va avea ca adversar pe elvețianul Henri Laaksonen, beneficiarul unui wild card, care a reușit să-l elimine pe favoritul numărul 8, francezul Benoit Paire, în fața căruia s-a impus cu 6-3, 7-5.

Rezultate - turul 1: Roger Federer (Elveția/N.1) - Peter Gojowczyk (Germania) 6-2, 6-1 Henri Laaksonen (Elveția) - Benoit Paire (Franța/N.8) 6-3, 7-5 Jan-Lennard Struff (Germania) - Miomir Kecmanovic (Serbia) 6-4, 6-2 Alex De Minaur (Australia) - Hugo Dellien (Bolivia) 6-1, 7-5, scrie Agerpres.