România lui Rădoi a jucat la Maxim4Foto3Video© sport.ro

România lui Rădoi a jucat la Maxim

, 11 știri, 76 vizualizări

Spre deosebire de partida cu Irlanda de Nord, selecționerul Mirel Rădoi a operat cinci schimbări în componența primului „11” și a aliniat o echipă a României mult mai echilibrată, iar asta s-a simțit imediat. După doar trei minute de joc, tricolorii au deschis scorul la Klagenfurt prin Denis Alibec, care a fructificat pasa venită de la Florinel Coman.

Gazdele au preluat inițiativa și au pus presiune la poarta lui Tătărușanu, iar în minutul 17 Baumgartner a restabilit egalitatea, cu un voleu superb. Apoi, Austria s-a instalat la cârma jocului și putea intra la cabine în avantaj, dar Tătărușanu s-a opus excelent la șutul lui Schlager. România a revenit la conducere în debutul reprizei a doua (minutul 51), când Stanciu a obținut o lovitură liberă din flancul stâng, Maxim a centrat, mingea a ajuns la Grigore în marginea careului mic, iar fundașul lui Ludogoreț a șutat fără speranțe pentru portar.

Austriecii au intensificat atacurile încercând să revină pe tabelă, dar cea care a reușit să înscrie a fost România, în minutul 70, când Maxim a profitat de greșeala lui Posch și a scăpat pe contraatac, marcând cu un lob a la Adrian Ilie de la marginea careului de 16 metri. Imediat, Gabriel Iancu putea face 4-1, dar bara s-a opus la lovitura liberă executată impecabil de pe partea dreaptă.