Siegfried Mureșan: Rovana Plumb a fost chemată la Parlamentul European să dea explicații despre declarația de avere4Foto1Video© romaniatv.net

Siegfried Mureșan: Rovana Plumb a fost chemată la Parlamentul European să dea explicații despre declarația de avere

, 20 știri, 23 vizualizări

Membrii comisiei au sesizat „o diferență semnificativă între declarația pe care ne-a trimis-o nouă și cea completată în România”, ceea ce i-a determinat să-i ceară lămuriri suplimentare Rovanei Plumb.

Într-o scrisoare adresată președintei comisiei, Lucy Nethsingha, candidata din România a argumentat că a completat declarația de avere conform Codului de conduită al comisarilor. Ea confirmă împrumutul de 800.000 de euro contractat în 2007 și pe care trebuie să îl returneze până în anul 2030, scrie G4Media.ro, citând un articol din Politico.eu.

Conform Politico, Plumb a susținut că nu a inclus acest împrumut în declarație deoarece împrumuturile pentru achiziții imobiliare private nu trebuie „în mod normal” să fie declarate, potrivit codului comisarilor. Iar în ceea ce privește donația de 800.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) către PSD făcută înaintea alegerilor europarlamentare din acest an, ea a spus că aceasta nu generează niciun conflict de interese și nu constituie o investiție .