Situația dosarelor de daună RCA deschise și avizate de societățile de asigurare în trimestrul al doilea al anului 20193Foto© romanialibera.ro

Situația dosarelor de daună RCA deschise și avizate de societățile de asigurare în trimestrul al doilea al anului 2019

, 7 știri, 15 vizualizări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a realizat o analiză a dosarelor de daună aferente polițelor auto obligatorii (RCA), avizate de societățile de asigurare în trimestrul al doilea al anului 2019. La realizarea acestei analize s-a ținut cont de modificările legislative intervenite în domeniul asigurărilor obligatorii RCA, respectiv de termenele impuse de actele normative aplicabile contractelor în baza cărora au fost avizate dosarele de daună.

Conform analizei ASF, durata medie de plată, la nivel de piață, a dosarelor de daună, avizate pentru pagube materiale, a fost de 17,13 zile/dosar. Cele mai multe dosare de daună au fost avizate, în trimestrul II al anului 2019, la societatea Euroins S.A., respectiv 30.472 dosare, și la societatea City Insurance S.A. - 28.013 dosare.

Trei societăți de asigurare au cumulat aproape 75% din numărul total al dosarelor de daună RCA avizate în trimestrul al doilea din 2019: Euroins S.A. (34,56% din total piață), City Insurance S.A. (31,77%) și Omniasig VIG S.A. (8,39%). Celelalte societăți de asigurare au procente sub 6%, fiecare, din numărul total al dosarelor RCA avizate în această perioadă.