STS vrea tabletele destinate votului2Foto© economie.hotnews.ro

STS vrea tabletele destinate votului

, 12 știri, 19 vizualizări

STS vrea tabletele destinate votului. Prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan a afirmat, marți, că în prezent, tabletele destinate introducerii datelor votanților în secție sunt sigilate și nu pot fi folosite, fiind obiectul anchetei Comisiei parlamentare. Totuși, STS încearcă să facă disponibile sistemele informatice până la prezidențiale.

Întrebat dacă membrii comisiei parlamentare au verificat datele din tabletele ce vor fi folosite la vot, prim-adjunctul STS, generalul Ionel-Sorin Bălan a răspuns: „Exact așa am rugat și comisia să aibă amabilitatea să de a înțelege că timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective, pentru că avem o solicitare foarte clară din partea comisiei de anchetă, de asemenea și sistemele informatice sunt sigilate, ca atare în momentul de față nu putem să lucrăm pe aceste sisteme. Este necesar ca în perioada următoare să se ia o decizie și aceste sisteme să poată fi folosite”

Acesta a mai precizat că decizia de a da în folosință tabletele o poate lua doar Comisia de anchetă și că un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi maxim trei luni.