Tariceanu: Azi, la 30 de ani de la Mineriadă, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în România© cotidianul.ro

Tariceanu: Azi, la 30 de ani de la Mineriadă, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în România

, 4 știri, 88 vizualizări

Se împlinesc 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune sâmbătă că fenomenul Piața Universității a fost actul de naștere al societății civile românești, iar azi, la 30 de ani de la acele zile, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în toată România.

„Fenomenul Piața Universității a fost actul de naștere al societății civile românești! Un certificat de naștere semnat cu sângele celor care, exact acum 30 de ani, erau vânați pe străzile Bucureștiului de către mineri.

Am petrecut multe zile atunci și în Piață, dar și în sediul PNL de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, aflat la doar câțiva metri de Piața Universității. Am fost unul dintre cei care au încercat să mai recupereze ceva din calculatoarele și imprimantele pe care minerii cu epoleți pe dedesubt le-au făcut bucăți, bănuindu-le că sunt tiparnițe de dolari. La câteva sute de metri, colegii de la PNȚCD încercau să-și pună în ordine sediul devastat de către aceiași actori în căutare de droguri, cum spuneau oficioasele partidului de la putere.