Tăriceanu: “Gravă încălcare a libertății religioase a românilor”5Foto© cotidianul.ro

Tăriceanu: “Gravă încălcare a libertății religioase a românilor”

, 11 știri, 96 vizualizări

Călin Popescu Tăriceanu acuză miercuri că interzicerea pelerinajului de la Iași la Sf. Cuvioasă Parascheva reprezintă o gravă încălcare a libertății religioase a românilor.

„Astăzi (miercuri – nr.) ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ține. În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor. Văd că a devenit o obișnuință ca Iohannis și Orban să intervină în viața credincioșilor, în special a celor ortodocși.

Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii și felul în care alte guverne își anunță credincioșii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luați de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeți că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ține? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans tocmai pentru ca oamenii să știe. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui.