Tăriceanu: Sunt unii parașutați în PNL, cum e domnul cu batistuță la buzunar4Foto© agerpres.ro

Tăriceanu: Sunt unii parașutați în PNL, cum e domnul cu batistuță la buzunar

, 6 știri, 18 vizualizări

"Nu ne-am pus problema - nici eu, nici colegii mei - a unei întoarceri în PNL. Dintr-un motiv simplu. De ce ne-am despărțit? Pentru că PNL s-a dus către o direcție care este conservatoare, cea din PPE. Și eu și colegii mei, care m-au urmat, am spus: 'Nu, noi trebuie să păstrăm flacăra unui liberalism autentic, care nu e ceea ce se întâmplă în PPE'. În PPE nu e liberalism, sunt partide de factură conservatoare. Nu s-au schimbat lucrurile între timp și vrem în continuare să reprezentăm pe cei care în România cred în valoarea ideilor și principiilor liberale", a spus liderul ALDE, la TVR 1.

El a făcut aluzie și la Rareș Bogdan, declarând că acesta ar fi fost "parașutat" în partid și că ar avea o agendă proprie.

"Sunt la nivelul organizațiilor, la nivelul oamenilor pe care îi cunosc - nu îi cunosc pe toți, pentru că e o generație tânără în PNL pe care o cunosc foarte puțin sau aproape, pe unii, deloc - dar sunt unii care păstrează anumite nostalgii legate de istoria recentă, de după '90 a PNL, alții care nu au niciun fel de legătură, alții care au venit și sunt parașutați în PNL, nu știm pe ce mecanisme - cum e cu domnul cu batistuță la buzunar - și care fiecare are câte o agendă proprie.