Terasele s-ar putea deschide pe 1 iunie, iar litoralul pe 15 iunie23Foto© antena3.ro

Terasele s-ar putea deschide pe 1 iunie, iar litoralul pe 15 iunie

, 49 știri, 26 vizualizări

Terasele vor fi redeschise pe 1 iunie iar pe 15 iunie românii vor putea să meargă pe litoral pentru că se vor deschide hotelurile, restaurantele și plajele. În cazul în care numărul de infectări cu coronavirus nu va creștere, pe 1 iulie turismul românesc va fi redeschis. Acestea sunt principalele concluzii ale întâlnirii pe care premierul Ludovic Orban a avut-o cu reprezentanții industriei Horeca. În ultimele zile, în România s-a consemnat o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, a pacienților la ATI iar în ultimele 24 de ore nu s-a anunțat niciun deces.

În cadrul webinarului ”Horeca Manager 2.0 | Ospitalitatea – Punct și de la capăt!” Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei și responsabil cu industria de turism, a declarat că atât el, cât și colegii săi trebuie să fie atenți cum vor scrie și implementa restricțiile de funcționare ale localurilor din ospitalitate în viitorul apropiat, pentru a evita riscul ca acestea să se îndepărteze de la scopul fundamental al ospitalității, respectiv starea de bine a clientului.

Acesta a menționat însă că o parte a Guvernului își exprimă constant temerea de revenire a unui al doilea val de îmbolnăviri după perioada de relaxare a restricțiilor, ce a început cu data de 15 mai.

Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele. Este o vară de încercare
Nelu Tătaru,
”Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele. Este o vară…
Dacă se observă creșteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început
Nelu Tătaru,
”Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele. Este o vară…