Topul celor mai bune companii aeriene din lume3Foto© observator.tv

Topul celor mai bune companii aeriene din lume

, 8 știri, 34 vizualizări

Cea mai mare organizație din lume care se ocupă de drepturile pasagerilor companiilor aeriene, anunță rezultatele AirHelp Score. Acesta este clasamentul anual care evaluează companiile aeriene și aeroporturile din toată lumea.

Cea mai bine cotată companie aeriană este Qatar Airways , lider și in 2018, datorită punctualității și coerenței în procesarea efectivă a reclamațiilor, pozițiile 2-5 fiind ocupate de American Airlines, Aeromexico, SAS Scandinavian Airlines și Qantas, conform unui raport AirHelp.

Potrivit clasamentului AirHelp, organizație care se ocupă de drepturile pasagerilor companiilor aeriene, Tarom se situează pe poziția a 55-a (față de 49 în 2018) din 72 de operatori la nivel internațional. Compania aeriană a obținut 8 pentru calitatea serviciilor (fiind printre primele clasate din acest punct de vedere), 7,3 pentru punctualitate și doar 3,9 pentru procesarea cererilor de despăgubire solicitate de către pasageri (la acest capitol fiind printre companiile aeriene cu cel mai mic scor).