Trei bebeluși născuți prematur la spitalul focar Suceava au fost trasferați la București cu elicopterul2Foto© adevarul.ro

Trei bebeluși născuți prematur la spitalul focar Suceava au fost trasferați la București cu elicopterul

, 4 știri, 43 vizualizări

Patru bebeluși au fost transferați cu ajutorul celor două elicoptere SMURD Iași de la Suceava și Botoșani la București, sâmbătă după-amiază. „Doi medici, trei asistenți si patru piloți au transferat patru bebeluși în patru incubatoare - trei prematuri de la Spitalul Suceava - aveau între 670 de grame și 2000 de grame și un nou-născut de două zile cu malformație cardiacă la Maternitatea Giulești, respectiv Spitalul Marie Curie.

„Astăzi, la ora 16,02, elicopterul Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical aparținând UPU - SMURD Iași, a decolat de la Suceava către București, având misiunea de a transporta de urgență trei bebeluși născuți prematur.

La aterizarea în București, respectiv ora 18,02, aceștia au fost preluați de 3 echipaje de intervenție pe ambulanță de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportați în siguranță la Maternitatea Giulești în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).