Un actor italian, blocat în casă cu cadavrul surorii sale!3Foto1Video© libertatea.ro

Un actor italian, blocat în casă cu cadavrul surorii sale!

, 6 știri, 60 vizualizări

„Trebuie să stați în casă! Nu vă mai plimbați pe străzi! Trebuie să diminuăm riscul de contagiune! (...) Nu sînt destule aparate de ventilație și nici personal medical. Dacă veți continua să mergeți la bar, în discoteci, să vă continuați viața obișnuită, va crește numărul de îmbolnăviri” - mesajul disperat al unui medic anestezist din Italia, Barbara Balanzoni.

„N-aș fi vrut să fac asta niciodată, dar mi-au cerut mulți oameni să scriu, să vorbesc” - mesajul video al unei italience, preluat de Digi 24. Tatăl i-a murit și, pentru că toată familia a fost plasată în carantină, n-au putut să-i fie alături. „Stați în casă, stați în casă!” strigă la final femeia, revoltată de inconștiența italienilor pe care îi vede „plimbîndu-se pe stradă, în ciuda restricțiilor autorităților”.

O altă poveste, consemnată de Washington Post, este cea a actorului Luca Franzese, din Napoli, care a rămas în casă, mai bine de 36 de ore, cu corpul neînsuflețit al surorii sale, Teresa Franzese, decedată în urma infecției cu noul coronavirus. Serviciile funerare n-au vrut să vină să ridice cadavrul.