Un fermier a plantat 40.000 de copaci pe terenul său. Garda de Mediu a mers acolo și l-a amendat5Foto© a1.ro

Un fermier a plantat 40.000 de copaci pe terenul său. Garda de Mediu a mers acolo și l-a amendat

, 5 știri, 13 vizualizări

Felix Mulțescu are o fermă în localitatea Răsmirești, județul Teleorman. Aici, pe o suprafață de 10 hectare a plantat, în perioada 2005-2009, peste 40.000 de copaci, majoritatea salcâmi. Face asta pentru că-și dorește să respire un aer curat, dar și pentru că în familia sa există un cult al pomilor verzi.

Necazurile fermierului cu instituțiile satului au început în ianuarie 2018, când doi comisari ai Gărzii de Mediu Teleorman au venit să inspecteze ferma. „M-am trezit cu un telefon prin care mi se spunea că vin în inspecție. N-aveam nicio problemă, îi așteptam să vină. Era primul control după mai bine de 10 ani de când activam”, spune fermierul.

Omul afirmă că a ajuns în atenția inspectorilor pentru că în urmă cu câțiva ani a accesat fonduri europene pentru achiziționarea unui tractor de capacitate medie. Atunci a trebuit să depună un proiect la Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman. „Am avut nevoie de 127 de semnături, printre care și cele de la Mediu. În 10 ani nimeni nu m-a controlat, nimeni nu m-a întrebat ceva”