Un șef de tren a fost retrogradat pentru că le-a spus călătorilor să nu poarte mască© puterea.ro

Un șef de tren a fost retrogradat pentru că le-a spus călătorilor să nu poarte mască

, 6 știri, 105 vizualizări

"CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către un angajat. În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplina a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător", a transmis, marți, compania feroviară, într-un comunicat de presă.

De asemenea, din funcția de șef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane, iar salariul i-a fost diminuat corespunzator.

"CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu. Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători. Orice abatere de la această regulă va fi sancționată ferm conform reglementărilor în vigoare. În plus, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare", a precizat sursa citată.