Ungaria: Deputații din Fidesz, partidul lui Orban, au boicotat sesiunea parlamentară convocată pentru ratificarea aderării Suediei la NATO2Foto© libertatea.ro

Ungaria: Deputații din Fidesz, partidul lui Orban, au boicotat sesiunea parlamentară convocată pentru ratificarea aderării Suediei la NATO

, 7 știri, 41 vizualizări

Ambasadorul american la Budapesta, David Pressman, și omologi ai săi din alte 14 țări membre NATO, au fost prezenți luni în parlamentul Ungariei, unde au luat loc la balcon, într-un gest surprinzător prin care au făcut presiuni pentru ratificarea aderării Suediei la Alianță, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Partidul de guvernământ Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, a boicotat sesiunea parlamentară convocată de opoziție în vederea ratificării. În aulă au fost prezenți doar cei 51 de deputați din opoziție; 148 de locuri au rămas goale. Procedura a suferit astfel o nouă amânare.

Ungaria este singura țară din NATO care nu a ratificat încă aderarea Suediei la NATO, solicitată de guvernul de la Stockholm în mai 2022. Primirea de noi membri necesită unanimitatea statelor din alianță. Turcia - care s-a opus și ea - a aprobat demersul Suediei la sfârșitul lunii trecute.