Ungaria îl convoacă pe ambasadorul SUA după ce Joe Biden a declarat că Orban urmărește construirea unei dictaturi în țară3Foto© libertatea.ro

Ungaria îl convoacă pe ambasadorul SUA după ce Joe Biden a declarat că Orban urmărește construirea unei dictaturi în țară

, 6 știri, 58 vizualizări

Ungaria l-a convocat pe ambasadorul SUA după ce președintele Joe Biden a declarat că premierul Viktor Orban urmărește să construiască o „dictatură" în țară, raportează Bloomberg.

Săptămâna trecută, la un miting de campanie, Biden l-a criticat pe Donald Trump pentru că s-a întâlnit cu Orban în stațiunea sa Mar-a-Lago din Florida. Potrivit lui Biden, Orban „a declarat categoric că nu crede că în eficiența democrației - el cautând instaurarea unei dictaturi în țară".

„Nu trebuie să acceptăm astfel de minciuni din partea nimănui, chiar dacă persoana respectivă se întâmplă să fie președintele Statelor Unite", a declarat marți ministrul de externe Peter Szijjarto, în cadrul unui briefing. El a precizat că adjunctul său l-a convocat pe ambasadorul american David Pressman pentru a protesta față de această remarcă.

El nu va da un bănuț pentru războiul ucraineano-rusesc și, prin urmare, războiul va înceta
Viktor Orbán,
Viktor Orban spune că Trump „nu va da un bănuț” Ucrainei dacă redevine…