Vești bune: Uniunea Europeană a ajuns la acorduri cu grupurile farmaceutice Roche și Merck pentru potențiale tratamente anti-Covid-192Foto© stirileprotv.ro

Vești bune: Uniunea Europeană a ajuns la acorduri cu grupurile farmaceutice Roche și Merck pentru potențiale tratamente anti-Covid-19

, 9 știri, 35 vizualizări

Comisia Europeană a ajuns la acorduri cu grupurile farmaceutice Roche și Merck KGaA pentru a putea garanta stocuri de tratamente experimentale anti-Covid-19, afirmă surse din cadrul Executivului Uniunii Europene, citate de agenția de presă Reuters.

Acordurile se referă la medicamentul antiartrită RoActemra, produs de Roche, și la medicamentul Rebif, contra sclerozei multiple, fabricat de Merck - ambele considerate ca potențiale tratamente anti-Covid-19. Contractele prevăd asigurarea de stocuri pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Oficialii citați, care au preferat să mențină anonimatul, nu au dezvăluit termenii contractelor.

Unele țări membre UE au cerut în mai să aibă posibilitatea achiziționării celor două medicamente. Roche efectuează în prezent teste clinice pe 330 de pacienți cu medicamentul Actemra, denumit RoActemra pe unele piețe. În China, acest medicament a fost utilizat la pacienți care au reacții imune severe generate de infectarea cu noul coronavirus. Medicamentul a fost testat și în combinație cu antiviraulul Remdesivir, produs de Gilead, singurul tratament autorizat până acum în spațiul UE împotriva Covid-19.