Vladimir Jirinovski amenință Republica Moldova cu „o baie de sânge”5Foto© stirileprotv.ro

Vladimir Jirinovski amenință Republica Moldova cu „o baie de sânge”

, 7 știri, 140 vizualizări

În această situaie, contingentul rusesc nu va fi retras, ci se va dubla sau chiar tripla, a mai spus el, potrivit Agerpres, care citează Deschide.md.

Atacul lui Jirinovski, cunoscut pentru limbajul său puțin diplomatic, survine după ce Kremlinul și Ministerul rus de Externe au reacționat în mod dur la o declarație făcută la sfârșitul lunii noiembrie de președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, care reiterase de fapt poziția dintotdeauna a Chișinăului, înainte de venirea a președintelui socialist prorus Igor Dodon la putere în 2016, privind retragerea trupelor ruse din Transnistria și evacuarea munițiilor rusești de la Cobasna, conform mass-media de peste Prut.

"Dacă va exista o încercare privind retragerea 'contingentului nostru de menținere a păcii', noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo pașapoarte rusești. Există 250.000 de cetățeni ruși (în Transnistria). Conform Constituției, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Pentru că au destule arme acolo", a declarat Jirinovski în cadrul unei emisiuni de dezbateri pe teme politice de la Rossia-1 în data de 4 decembrie.