Zeci de tone de azotat de amoniu, substanța care a produs explozia devastatoare de la Beirut, au fost descoperite la Galați6Foto1Video© observatornews.ro

Zeci de tone de azotat de amoniu, substanța care a produs explozia devastatoare de la Beirut, au fost descoperite la Galați

, 13 știri, 61 vizualizări

Poliția din Galați a găsit o cantitate 35 de tone de azotat de amoniu, substanța care a produs explozia de la Beirut, dar și deflagrația de la Mihăilești din 2004 în urma căreia au murit 18 oameni, depozitate în condiții improprii, la Vlădești, aproape de granița cu Republica Moldova.

„La data de 7 august a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.

Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.