21 de cetățeni români au fost repatriați până acum din Turcia, iar alți cinci urmează să ajungă în cursul acestei zile4Foto1Video© hotnews.ro

21 de cetățeni români au fost repatriați până acum din Turcia, iar alți cinci urmează să ajungă în cursul acestei zile

, 9 știri, 7 vizualizări

Ministrul Afacerilor Externe a afirmat la începutul ședinței de Guvern că, până în prezent, 21 de cetățeni români au fost repatriați, după cutremurul din Turcia.  Aurescu a precizat că ambasada României la Ankara se află în legătură cu românii care și-au anunțat prezența pe teritoriul turc.

„În ceea ce privește eforturile de repatriere ale cetățenilor români, după cum cunoașteți ambasada României la Ankara se află în legătură cu toți cetățenii români care și-au anunțat prezența în Turcia, mai ales cu cei din zonele care sunt afectate de cutremur.

Au fost făcute demersuri pentru a-i ajuta pe cei care vor să se repatrieze, până în prezent 21 de cetățeni români au fost repatriați cu sprijinul Ministerul Apărării Naționale. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, alți cinci cetățeni români s-au repatriat printr-un zbor de linie”, a precizat Bogdan Aurescu, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.