Acord România - Albania în domeniul securității sociale© puterea.ro

Acord România - Albania în domeniul securității sociale

, 4 știri, 8 vizualizări

Documentul parafat de cei doi miniștri contribuie la consolidarea cadrului juridic de coordonare a securității sociale dintre România și Albania, a anunțat ministrul Simona Bucura Oprescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivitpostării, documentul contribuie la implementarea cadrului legislativ bilateral privind securitatea socială, care are ca obiective principale recunoașterea și agregarea perioadelor de asigurări sociale realizate pe teritoriul ambelor state, determinarea legislației de securitate socială aplicabilă lucrătorilor migranți, egalitatea de tratament, precum și acordarea beneficiilor într-una dintre cele două țări.

„România sprijină procesul de integrare al Albaniei în marea familie europeană. Avem multe lucruri în comun, o istorie care ne leagă, o populație de aromâni destul de numeroasă în Albania. Documentele bilaterale semnate astăzi întăresc și mai mult cooperarea noastră în domeniul muncii și protecției sociale, pentru cetățenii din ambele țări”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.