Administrația Biden este dispusă să livreze Ucrainei tancuri Abrams4Foto© stirileprotv.ro

Administrația Biden este dispusă să livreze Ucrainei tancuri Abrams

, 6 știri, 45 vizualizări

Administrația Biden înclină să transfere Ucrainei un număr încă nespecificat de tancuri Abrams, pentru a depăși obiecțiile Germaniei privind furnizarea de tancuri germane Leopard 2, relatează Wall Street Journal, citând surse americane anonime. La rândul lor, jurnaliștii de la Sky News au transmis în mod similar, citând surse americane sub condiția anonimatului, că SUA ar putea trimite tancuri Abrams în Ucraina.

Potrivit Wall Street Journal, livrările de tancuri Abrams ar putea fi anunțate săptămâna aceasta. Oficial, Casa Albă au refuzat însă să comenteze noile informații, scrie cotidianul american. Săptămâna trecută, Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, a declarat că „pur și simplu nu are sens” ca SUA să furnizeze tancuri M1 Abrams „în acest moment” pe frontul din Ucraina. Totodată, americanii au subliniat că cerințele de întreținere și de susținere a M1 Abrams fac din acesta un echipament dificil de furnizat ucrainenilor.

Această decizie vine la mai puțin de o săptămână de la întâlnirea unor oficiali din domeniul apărării din peste 50 de țări și organizații la baza Ramstein din Germania, atunci când SUA și aliații săi nu au reușit să convingă Germania să permită altor state să trimită tancurile Leopard de fabricație germană.