Administratorul Sistemului Garanție-Returnare lansează un magazin online destinat comercianților, dar și manualul SGR8Foto© zf.ro

Administratorul Sistemului Garanție-Returnare lansează un magazin online destinat comercianților, dar și manualul SGR

, 14 știri, 38 vizualizări

♦ Sistemul Garanție-Returnare s-a dovedit de succes în alte state în care a fost deja implementat, atingând performanțe de colectare de 80-90% în mai multe țări europene ♦ Țintele sunt ambițioase și pentru România, scopul fiind realizarea unei rate de colectare de 90% din ambalajele de băuturi în al treilea an de funcționare a SGR.

Lansarea Sistemului Garanție-Returnare (SGR) în România, care a avut loc pe 30 noiembrie 2023, schimbă regulile în ceea ce privește achiziția băuturilor și gestionarea ambalajelor în care vin acestea. Sub titulatura „Hora Reciclării“, numele dat campaniei de comunicare lansate de administratorul sistemului, RetuRO, proiectul a demarat cu speranțe mari.

„De multe ori în ultimii ani mi-am imaginat cum va fi să introduc primul PET într-un aparat și să obțin un voucher la schimb. Am făcut asta în alte țări și am crezut mereu că și România poate face asta. SGR este o moștenire pe care o lăsăm copiilor noștri.