Aeronave Forțelor Aeriene Române au dus ajutoare în Armenia4Foto© libertatea.ro

Aeronave Forțelor Aeriene Române au dus ajutoare în Armenia

, 8 știri, 16 vizualizări

Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române, un C-130 Hercules și un AN-26, au decolat, sâmbătă, de pe Baza 90 Transport Aerian, cu destinația Erevan, Armenia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, pentru sprijinirea populației civile afectate de conflictul din regiune, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN), potrivit agerpres.ro.

Forțele Aeriene Române au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile și articole de cazarmament, cu o masă totală de aproximativ 9000 kg, asigurate din rezervele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), precizează comunicatul MApN.

“Misiunile de transport se execută în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 35 din 2023”, se mai afirmă în comunicatul menționat.