Africa de Sud se simte pedepsită pentru că a detectat varianta Omicron a coronaviruslui, transmite guvernul5Foto© stirileprotv.ro

Africa de Sud se simte pedepsită pentru că a detectat varianta Omicron a coronaviruslui, transmite guvernul

, 7 știri, 47 vizualizări

„Știința excelentă ar trebui aplaudată și nu pedepsită”, precizează sursa citată.

„De asemenea, observăm că au fost descoperite noi variante și în alte țări. Niciunul dintre aceste cazuri nu are vreo legătură directă cu Africa Australă. Trebuie remarcat că reacția față de aceste țări este radical diferită comparativ cu cea în cazurile din Africa Australă", și-a exprimat regretul Ministerul Afacerilor Externe în comunicatul citat.

Africa de Sud subliniază de asemenea că Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă pentru moment astfel de măsuri, acordând prioritate unei „abordări științifice și bazate pe riscuri", și că guvernul „se aliniază", evident, acestei poziții.

Ministrul sud-african al Sănătății, Joe Phaahla, a denunțat încă de vineri seară reacția imediată a numeroase țări de a-și închide frontierele pentru sud-africani, fără a exista deocamdată mai multe informații despre gradul de periculozitate al acestei noi variante, botezată Omicron de OMS.