Alianța AUR acuzată că l-a furat pe Ștefan cel Mare4Foto1Video© euractiv.ro

Alianța AUR acuzată că l-a furat pe Ștefan cel Mare

, 4 știri, 22 vizualizări

Asociația Pro Democrația (APD) atrage atenția că în spațiul public sunt difuzate materiale audio-video preluate și alterate față de forma originală fără acordul organizației.

„Aceste producții aflate în proprietatea Asociației și realizate în baza unei colaborări cu compania Leo Burnett în cursul anului 2014[1], au făcut parte dintr-o campanie de conștientizare a importanței exercitării dreptului la vot (Go-to-vote). Asociația noastră realizează campanii go-to-vote în fiecare an electoral. Videoclipurile la care facem referire sunt arhicunoscute în spațiul public și au fost premiate de industria de specialitate“, scriu reprezentanții asociației.

Aceștia mai susțin că „videoclipurile APD cu personaje istorice precum Ștefan cel Mare  sau Mihai Viteazul au fost transformate în materiale de promovare electorală de către partidul Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), utilizate fără drept și re-editate cu însemnele electorale ale AUR. Utilizarea acestor materiale reprezintă o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală ale APD și Leo Burnett.