Andreea Mitu și Rosalie Van der Hoeck s-au calificat în turul doi la turneul de tenis de la Palermo2Foto© agerpres.ro

Andreea Mitu și Rosalie Van der Hoeck s-au calificat în turul doi la turneul de tenis de la Palermo

, 10 știri, 20 vizualizări

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse s-a calificat, miercuri, fără joc, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Palermo, dotat cu premii totale de 189.708 euro, după retragerea adversarei sale din optimi, elvețianca Jil Teichmann. Teichmann (24 ani, 55 WTA), a treia favorită la Palermo, s-a retras din turneu din cauza unei accidentări la coapsa stângă, au anunțat organizatorii.

Pentru Ruse (23 ani, 137 WTA) aceasta este a 11-a victorie consecutivă, chiar dacă nu a reușit-o pe teren, după cele șapte de la Hamburg, încununate cu primul său titlu WTA din carieră, și cele trei de al Palermo (două în calificări). Gabriela Ruse a învins-o pe Teichmann chiar în primul tur la Hamburg, cu 7-5, 7-6 (1).

Românca și-a asigurat un cec de 4.677 de euro la Palermo și 78 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi contra învingătoarei dintre italianca Lucia Bronzetti și americanca Grace Min. Miercuri, Ruse va juca în primul tur la dublu, alături de Olga Danilovic (Serbia), contra perechii Maddison Inglis (Australia)/Samantha Murray Sharan (Marea Britanie).