Angajații unei primării din Alba, puși să muncească luni de zile la casele unui primar3Foto© businessmagazin.ro

Angajații unei primării din Alba, puși să muncească luni de zile la casele unui primar

, 6 știri, 60 vizualizări

Primarul comunei Șpring, județul Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a fost trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupție, inclusiv abuz în serviciu. Printre altele, e acuzat că i-a pus pe angajați să muncească luni de zile la casele sale.

Procurorii DNA Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Gheorghe Rusu, la data faptelor primar al comunei Șpring, județul Alba, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (4 fapte din care 2 în formă continuată) și participație improprie la fals intelectual, în formă continuată, a unei companii și a administratorului acesteia.

În rechizitoriu se arată că, în perioada 2016-2020, Rusu Daniel Gheorghe ar fi dispus, pe o perioadă de aproximativ șapte luni, ca în timpul programului de lucru mai mulți angajați ai instituției pe care o conducea și angajați ai Filialei Județene Alba a Comunelor din România (delegați să-și desfășoare activitatea în cadrul Primăriei comunei Șpring) să desfășoare, folosind utilaje ale primăriei, lucrări de construire la trei imobile, dintre care două aparțineau edilului.