PSD nu a reușit să blocheze candidatura lui Iulian Dumitrescu. Instanța a respins contestația3Foto© libertatea.ro

PSD nu a reușit să blocheze candidatura lui Iulian Dumitrescu. Instanța a respins contestația

, 5 știri, 9 vizualizări

Tribunalul Prahova a respins contestația depusă de către organizația județeană a PSD împotriva candidaturii lui Iulian Dumitrescu (PNL) la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, informează News.ro. Decizia nu este însă definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Ploiești.

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, este inculpat pentru corupție și are în prezent interdicția de a-și exercita atribuțiile de președinte al CJ Prahova. Dosarul în care PSD Prahova a contestat candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru încă un mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova a fost înscris la Tribunalul Prahova sâmbătă. Luni, Tribunalul a respins contestația.

„Respinge cererea având ca obiect «contestație la legea electorală», formulată de petentul Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Prahova împotriva Hotărârii nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.31 Prahova, ca nefondată. Admite cererea de intervenție principală formulată de intervenientul Iulian Dumitrescu în contradictoriu cu petentul Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Prahova”, este soluția pronunțată de Tribunalul Prahova și publicată pe portalul instanțelor de judecată.