ANI a sesizat DNA în cazul primarului Robert Negoiță, pentru fapte de corupție9Foto© libertatea.ro

ANI a sesizat DNA în cazul primarului Robert Negoiță, pentru fapte de corupție

, 12 știri, 19 vizualizări

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost reclamat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) de Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind menționată existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către edil a infracțiunii asimilate faptelor de corupție.

„Am sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Robert Sorin Negoiță a infracțiunii asimilate faptelor de corupție, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, respectiv a infracțiunii de fals în declarații. În fapt, în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024, societăți la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară, au încheiat contracte cu societăți comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului dețin diferite funcții și calități”, a precizat ANI.

Potrivit informațiilor publicate de ANI, contractele încheiate în perioada exercitării madatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024 pentru care au fost identificate indicii privind posibila încălcare a legislației penale sunt: