Autocar cu elevi, implicat într-un accident grav. Un șofer a murit, patru copii au fost duși la spital10Foto1Video© stirileprotv.ro

Autocar cu elevi, implicat într-un accident grav. Un șofer a murit, patru copii au fost duși la spital

, 11 știri, 37 vizualizări

Autoritățile din Vâlcea au activat, sâmbătă dimineața, Planul roșu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe DN 67, în localitatea Tomșani, în urma accidentului o persoană decedând, iar mai mulți copii fiind transportați la spital, pentru îngrijiri medicale, transmite Agerpres. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, la locul accidentului intervin mai multe autospeciale și ambulanțe. Persoana decedată, un tânăr de 22 de ani din localitatea Copăceni, care conducea autoturismul, a fost găsită inițial încarcerată.

„Echipajele operative sosite la fața locului au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate un autoturism (o persoană încarcerată) și un autocar (51 de minori și cinci adulți). Persoana încarcerată a fost extrasă cu celeritate de pompieri, dar, din nefericire, a fost declarată decedată. Pasagerii din autocar au fost evaluați medical, șoferul și mai mulți copii fiind transportați la spital. Pompierii militari au asigurat și măsuri de prevenire și stingere a incendiilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Reprezentantul ISU Vâlcea a arătat că până acum au fost transportați la spital patru copii și șoferul autocarului, Planul roșu fiind dezactivat la câteva minute după sosirea echipajelor de intervenție.