Azi a fost semnat contractul pentru metroul din Cluj9Foto© observatornews.ro

Azi a fost semnat contractul pentru metroul din Cluj

, 15 știri, 19 vizualizări

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat joi, 25 mai, la semnarea contractului pentru proiectarea și construcția magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), transmite Agerpres.

"Clujul e remarcat la nivelul întregii Europe, pentru că în diferite analize regăsim municipiul Cluj-Napoca că se ridică la nivelul standardelor din țările dezvoltate. (...) Eu am să folosesc acest proiect pentru a promova încă o dată modelul administrației care are încredere în potențialul propriu, în sprijinul autorităților centrale. Eu cred că acum se deschid ușile către o cale care poate să reprezinte și pentru celelalte autorități locale un nivel de standard pe care să-l asigurăm cetățenilor pe întreg teritoriul României", a spus premierul Nicolae Ciucă, în cadrul evenimentului.

Primarul Emil Boc anunțase anterior că metroul clujean înseamnă o investiție de două miliarde de euro. El mai spunea că proiectarea durează șase luni și că apoi va începe construirea metroului.

Se ridică la nivelul standardelor din țările dezvoltate
Nicolae Ciucă,
Contractul pentru metroul din Cluj, cel mai mare proiect de…