Blindate românești oprite în Germania. Ministerul Apărării dezminte acuzațiile5Foto© stirileprotv.ro

Blindate românești oprite în Germania. Ministerul Apărării dezminte acuzațiile

, 8 știri, 48 vizualizări

Întreaga tehnică militară a fost îmbarcată pe trailere și transportată în poligon pentru celelalte etape ale exercițiului. Ministerul Apărării a dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții.

”În cadrul exercițiului „Green Griffin 21", organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul" aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților", însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marș pe roți spre locația de desfășurare a unei etape a exercițiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei).