Bloomberg: IPO-ul Hidroelectrica mizează și pe activele de 22 mld. dolar ale fondurilor de pensii© romanialibera.ro

Bloomberg: IPO-ul Hidroelectrica mizează și pe activele de 22 mld. dolar ale fondurilor de pensii

, 4 știri, 27 vizualizări

Pe măsură ce operatorul bursier se pregătește de listarea Hidroelectrica prin promovarea deschiderii de conturi, IPO-ul din România trezește interes la nivel internațional, iar listarea a intrat în topul celor mai citite știri pe Bloomberg, cea mai mare agenție de presă la nivel mondial.

Potrivit Bloomberg, Hidroelectrica se uită în prezent către fonduri de pensii cu 22 mld. dolari active pe măsură ce se pregătește să realizeze una dintre cele mai mari listări ale unei companii europene de energie regenerabilă. Compania ia în calcul distribuirea unui dividend cu un randament de 10% până la 12% pentru a atrage cumpărători, spun sursele agenției de știri.

Oferta Hidroelectrica este evaluată de Ziarul Financiar la 11 mld. lei (circa 2 mld. euro). Cele șapte fonduri de pensii private Pilon II, alimentate lunar cu aproximativ 1 mld. lei de către salariați, pot cumpăra maximum 90% din toată oferta și pot ajunge astfel la o deținere de 18% din capitalul social, a doua cea mai mare deținere după cea a Ministerului Energiei (80%).